Автор: Андрей Режиков, vz.ru Следвайте Гласове в С два удара по Одеса руските

...
Автор: Андрей Режиков, vz.ru Следвайте Гласове в С два удара по Одеса руските
Коментари Харесай

„Взгляд“: Руските удари по Одеса бяха предупреждение за Макрон. Франция получи ракета Здравей от Москва

Автор: Андрей Режиков, vz.ru Следвайте " Гласове " в 

С два удара по Одеса съветските военни унищожиха стотина западни наемници, високопоставени офицери от ВСУ, военна техника и бойци на националното формирование " Лют ". Експертите назовават Одеса " гнездо на стършели ", тъй като там идват задгранични наемници, които управляват потреблението на западните оръжия. Ударите послужиха и като предизвестие за Еманюел Макрон, който съобщи, че е подготвен да изпрати френски специфични сили в Одеса.

Макрон заприказва за изпращане на войски в Украйна

При съветския удар по санаториума " Мрия " в Одеса, където в команден център е била ситуирана огромна група западни наемници и високопоставени офицери от украинските въоръжени сили, бяха убити към 100 задгранични наемници и високопоставени украински офицери. Ударът беше нанесен в петък. При него беше унищожено и военно съоръжение, ситуирано на територията на санаториума.

Санаториумът " Мрия " се намира на улица " Дача Ковалевски ". През 30-те години на предишния век тук са издигнати уреди за брегова защита. В петък беше обявено за съветски удар от ракетната система " Искандер " по базата на Националния батальон на същата улица. Очевидно са били изумени разнообразни уреди. Местните медии оповестяват за две детонации в Одеса, които са се случили в разстояние на няколко минути.

В резултат на първия гърмеж умират 14 души, измежду които командирът на батальона " Цунами ", някогашният заместник-началник на полицията и заместник-кмет на Одеса Александър Гостишчев и офицерът от ВСУ Сергей Тетюхин. Според съветското министерство на защитата измежду починалите са бойци от националното формирование " Лют ". Повече от 50 души са били ранени.

Както прецизира локалната преса, измежду починалите са повече - 20 души, военни, взели участие в всеобщото мероприятие " в прорез с ограниченията за сигурност ".

Висш френски офицер предизвести Макрон: Срещу руснаците сме като войска мажоретки

Напоследък френският президент Еманюел Макрон неколкократно разгласи опцията за изпращане на френски войски в Украйна. Причината за това може да бъде напредването на съветската войска към Киев или Одеса. Както откри вестник Le Monde, на 21 февруари Макрон, откакто участва на церемонията по препогребването в Пантеона в Париж на френския антифашист Мисак Манушян, съобщи пред стеснен кръг посетители, че " при всички случаи през идната година ще би трябвало да изпратя няколко момчета в Одеса ".

Макрон: Режимът в Кремъл е зложелател, сигурността ни минава през провалянето на Русия

Няколко дни след приключването на информация в пресата френският президент обществено разгласи, че западните страни обмислят изпращането на войски в Украйна. Според Le Monde сходен сюжет е бил обсъждан още през предишното лято. В отговор Съединени американски щати, Англия, Полша, Швеция, Германия, Словакия, Чехия, Унгария и Италия изключиха тази опция. Въпреки това, както написа Politico, Франция събира група от страни, подготвени вероятно да изпратят войски в Украйна.

" Ударът по Одеса сигурно е " здравей " за Макрон, тъй като в този момент във всяко изявление той показва решимостта си да изпрати войски в Украйна, само че би трябвало да се разбере, че тези думи не са просто изказвания. Макрон основава военни елементи на територията на Украйна, Молдова и Румъния, които да правят нападателни дейности против Русия ", - счита Александър Перенджиев, доцент от катедрата по политически разбор и социално-психологически процеси на Руския стопански университет " Плеханов ", член на експертния съвет на " Офицерите на Русия ".

Според специалиста Франция взе участие във образуването на логистични коридори за доставка на военно съоръжение, оръжия и муниции за Украйна, а на Одеса е отредена една от основните функции тук. " Макрон реши да вземе образец от Зеленски и да се обогати на война, той управлява процеса на основаване на " боен Шенген ", с цел да изтегли в това време финансовите потоци на НАТО към себе си ", допуска събеседникът.

Ефективността на двата съветски удара за следващ път потвърди, че Одеса се е трансформирала в " гнездо на стършели ", център за приемане на наемници и предпазване на западни оръжия. " Русия нееднократно е заявявала, че под прикритието на зърнения кулоар се правят доставки на западни оръжия за Украйна. Съмнителните логистични канали за продажба на оръжия и военно съоръжение на международния черен пазар са свързани с Одеса като огромно морско пристанище. Разрушаването на тази инфраструктура е значима задача на специфичната интервенция. Именно от Одеса се правят нападенията против Черноморския флот и разузнаването в Черно море ", съобщи представителят.

Ако Макрон реши да реалокира войски в Украйна, това може да стане в къс период. През февруари 2022 година Франция изпрати авангарден батальон от силите за бързо реагиране в Румъния. Той е основан като част от задачата на НАТО " Орел ". Франция е възнамерявала да усили подразделението до бригада до 2025 година, само че може да го направи по неотложност поради интервенцията в Украйна.

" Ударът в Одеса е отговор на опитите за интервенция в съветските президентски избори и, несъмнено, предизвестие към нашите западни партньори и изключително Макрон, в случай че ненадейно решат да пресекат границата ", добави полковникът в оставка Анатолий Матвийчук.

Експертът напомни, че още преди политическия прелом в Украйна американците са възнамерявали да трансфорат Одеса в своя военна база, а в този момент градът се е трансформирал в " плацдарм на НАТО на Черно море ". " Съединени американски щати се пробват да възвърнат въздействието си в Черно море. Те се нуждаят от дребна насочна точка. Това може да стане единствено в Одеса, където са се преместили националистически обединения и доста поданици от западните региони на Украйна. Сега там има центрове за образование на морски пехотинци и уреди за произвеждане на морски лодки без екипаж ", сподели представителят.

Матвийчук акцентира, че Русия редовно нанася ефикасни удари по най-различни украински градове. " Тези удари се нанасят и по Николаев и Харков, по тези места, където се организират националистически сбирки и където опасността става явна ", изяснява експертът.

Перенджиев е сигурен, че сходни удари не могат да се организират постоянно, в противоположен случай те могат да станат по-малко ефикасни. " Русия не работи за заплашване, а точно за заличаване на врага. Тактиката на изборните удари е най-ефективна. След такива задачи западните наемници стартират да се замислят дали въобще би трябвало да са в Украйна ", счита специалистът.

Инфо: vz.ru

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР